Kidobott mellek a velencei ablakokban

Mellek Hídja. Ponte delle Tette. Hallottatok már róla?

Két ablak, meg fölötte több is. Kinyílt a spaletta és csábítóan, fürtökben lógtak a nők, az asszonyok az ablakokban. Azután csak egy-egy örömlány állt ki, akinek felkiáltottak: “Ne dobálózz, mutasd!” De nem is kellett kérni őket, szó nélkül mutogatták, hogy milyen tehetségesek.


Mellek Hidja.jpg

A Sestiere San Poloban nem vízipólóztak

Hajdanán a Doge kijelölte az örömlányok lakóhelyét, ahonnan nem mozdulhattak el, s bizonyos szabályokat be kellett tartaniuk. Egyik ilyen zóna a Rialtó környékén volt, s itt található a hírhedt Ponte delle Tette is, azaz a Mellek Hídja, melynek közepére felálltak a férfiak. Nem is kellett szálfa egyenesen állniuk, ágaskodniuk, mert a hídról kényelmesen be lehetett látni az előtted lévő ablakokon. A nők kinyitották a spalettát, majd a finestrát és kitették a melleiket a tájképbe, hogy az érdeklődőket becsábítsák a házba. Izegtek-mozogtak, majd előbb-utóbb az éj leple alatt láthatatlanul mégiscsak kimerészkedtek a Szent Már térre.

A bejegyzés trackback címe:

https://azutazascsodaszer.blog.hu/api/trackback/id/tr426228613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása